Mitä työpajassa tapahtuu? 6 kysymystä ja 6 vastausta
Kiinnostaako sinua työpaja, mutta sinua mietityttää, mitä siellä oikein tapahtuu? Ymmärrän! Jatka lukemista, niin saat selville!
Ulospäin suuntautunut ja seikkailunhaluinen ihminen voi ihmetellä, mikä ihme jotakuta voi jännittää uusissa tilanteissa. On kuitenkin yleistä ja inhimillistä, että uudet asiat ja tilanteet voivat nostaa monenlaisia tunteita, siitä huolimatta, että ne kiinnostavat. Kynnys osallistua voi olla korkea, jos ei ole ihan varma, mitä tapahtuu, milloin ja mitä osallistuminen vaatii itseltä.
Ehkä pohdit tapahtumiin ja tilaisuuksiin mennessä asioita, kuten:
Joudunko puhumaan tuntemattomille?
Milloin syödään? Milloin on tauko?
Entä jos sairastun?
Jatka lukemista, niin saat vastaukset näihin ja muihin kysymyksiin.
6 kysymystä ja 6 vastausta Yhteyteen yhdessä -työpajasta
Joudunko puhumaan tuntemattomille?
Työpaja on tarkkaan suunniteltu, strukturoitu ja ohjeistettu. Nelituntinen iltapäivä pitää sisällään mm. keskustelutehtäviä. Jos saavut työpajaan yhdessä kumppanin kanssa, on iltapäivän keskusteluosuudet varattu teille kahdelle. Näin varmistuu, että työpaja todella mahdollistaa teille kahdenkeskistä keskusteluaikaa, joka jää helposti arjen jalkoihin.
Yksin työpajaan osallistuvat ohjataan keskustelutehtäosuuksissa pieniin ryhmiin. Sinun ei tarvitse jännittää, kenen kanssa puhut, minä pidän huolen siitä. Keskusteluosuudet pohjustetaan ja ohjeistetaan selkeästi. Jokainen osallistuja saa päättää, minkä verran haluaa jakaa ajatuksiaan, ja tästä annetaan hyvä ohjeistus heti työpajan alussa. Jokainen voi tulla omana itsenään ja olla juuri sillä tavalla mukana kuin hyvältä tuntuu. Työpajojen saaman palautteen mukaan fasilitoidut vertaistuelliset keskusteluosiot ovat kuitenkin hyvin pidettyjä ja arvokkaita, joten rohkeasti mukaan vaan!
2. Voiko työpajaan osallistua yksin ilman kumppania?
Kyllä, olet tervetullut mukaan osallistumaan ilman kumppaniasi.
3. Milloin syödään? Milloin on tauko?
Ovet aukeavat kello 11.45 ja työpaja alkaa kello 12. Lounas kannattaa syödä ennen työpajaan tulemista. Aikaa työskentelylle on varattu 3.5 tuntia ja työpajan aikana pidetään 30 minuutin tauko noin kello 14. Tauon aikana on tarjolla välipalaa, kahvia ja teetä. Keittiössä on jääkaappi, jonne voi tarvittaessa tuoda oman välipalan. Tauon aikana saa myös käydä happihyppelyllä, jos siltä tuntuu. Perhetalo Oskariinan välittömässä läheisyydessä on R-kioski ja Lidl. Koko työpajan ajan saa juoda kahvia, teetä tai vettä ja pitää biotauon silloin kuin sitä tarvitsee.
4. Onko työpajassa lastenhoitoa?
Valitettavasti lastenhoitoa ei ole työpajassa tarjolla.
5. Entä jos sairastun tai lapsi sairastuu, enkä pääse osallistumaan?
Sairastapauksissa ota pikimmiten yhteyttä Kaarinan MLL:ään ja ilmoita peruutuksesta. Saat rahasi takaisin.
6. Voiko työpajaan osallistua toiselta paikkakunnalta? Voiko työpajan saada toiselle paikkakunnalle?
Kyllä ja kyllä! Työpajaan voi ilman muuta tulla kauempaakin. Mikäli haluaisit tilata työpajan muualle, esim. omalle kaveriporukalle tai paikallisen toimijan kautta, voit ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeeni kautta. Haluaisitko mieluummin osallistua etänä? Tätäkin optiota on pyydetty, joten katsotaan, jos sellainen saataisiin järjestymään.
Yhteyteen yhdessä -työpaja sunnuntaina 10.3. kello 12-16 (ovet auki 11.45), Perhetalo Oskariina, Kaarina. Hinta 30 euroa / osallistuja, sisältää kahvituksen (MLL Kaarinan jäsenille 20 euroa).
Ilmoittaudu mukaan täällä!